Lak – Gulvlak med forskellig finish kan vælges

Lak kan have forskellig udseende afhængig af laktypen. Her forsegles gulvoverfladen, modsat olie og andre gulvbehandlinger hvor træet mættes. Lakering er den mest brugte type gulvbehandling i danmark, og er særdeles velegnet til alle skandinaviske træsorter.

Forskellige laktyper benyttes afhængig af gulvets beskaffenhed

Vi benytter udelukkende vandbaseret lakering som er slidstærk og smudsafvisende. De nye laktyper er fuldt på højde med de gamle syrehærdende, og de har den fordel at de er miljøvenlige og ikke skader helbredet. Normalt lakeres trægulve 2 eller 3 gange. 2 lag er det normale, men jo flere lag lak der bruges jo mere slidstærkt gulv. 3 lag lak giver en bedre beskyttelse og dermed en længere levetid.

Lak kan fås med forskellig glansgrad:

  • Blank
  • Halvblank / Halvmat
  • Silkemat
  • Mat
  • Ultramat

Usynlig lak giver en fantastisk flot finish

Ved brug af en mat lakering, så vil gulvet gå en smule glans og noget mere blankt end et ubehandlet gulv. Som noget nyt kan vi gøre brug af en ultramat  som i folkemunde kaldes en ‘usynlig’ lak. Gulvet vil fremstå tørt og rustikt, og det skal næsten opleves.

Hvid lak  og hvidlakering er tidløs elegance

Et gulv kan hvid lakeres så hvidpigmenteres trægulvet først for at få en ensartet pigmentering. Gulvet kan med fordel påføres en ludbehandling, inden den endelige lakering, for at undgå at træet gulner under den hvide lakering. Gulvbehandling med hvid lak er en populær behandling, som passer godt til de nye trends for boligindretning, moderne arkitektur og skandinavisk design. I kombination med lyse vægge, karme og paneler giver det hvidpigmenterede trægulv ekstra lys ind i boligen. Det naturligt lysindfald bliver forstærket og boligen vil virke visuelt større. Især yngre mennesker har taget det hvidpigmenterede gulv til sig, og med lakkens unikke egenskaber med virker det til at skabe en ‘hyggelig’ atmosfære i boligen.