Tag-arkiv: gulvbehandling

Gulvarbejde

Gulvarbejde forvandler dine grimme, ridsede og nedslidte trægulve til nye. Med gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling forvandler vi dine trægulve og giver dem nyt liv.

Hvad er gulvarbejde

Vi er eksperter i gulvrenovering, men vi begrænser os ikke kun til dette. Vi kan klare gulvrenovering, og vi kan lægge helt nye trægulve. Lad os også hjælpe med gulvbehandlinger af dit aktuelle massive bræddegulv, så det igen bliver som forventet. Uanset hvilken slags opfriskning af trægulve du har interesse for, så står vores flittige gulvslibere altid klar til at hjælpe dig med kort frist.

Hvor udføres billig gulvarbejde?

Diverse danske boliger og hjem har en eller anden form for trægulve. Klinker og fliser som gulvmateriale, er blevet populært i opholdsstuer. Ikke desto mindre har træ nogle kvaliteter, der leder tll, at næsten alle foretrækker trægulve i deres gang og soveværelser. Udover træ som gulvbelægning findes der bl.a.:

 • Tæpper
 • Fliser
 • Laminat
 • Skiffer

Godt gulvarbejde giver bedårende plankegulve

?
Trægulve er slidfaste og mere modstandsdygtig end både fliser og klinker, idet de kan slibes og opfriskes påny. Desuden kommer, at du kan korrigere overfladens fremtoning med en forbedret efterbehandling. Bræddegulve kan ganske vist ikke høvles og slibes i det uendelige. Solide gulve af træ holder dog i lang tid, dersom gulvarbejdet er lavet af en dygtig gulvsliber

Hvorfor vælge os til dit gulvarbejde?

Kvalitet og gulvarbejde til billige penge er karakteriseret for vores virksomhed. Vi går meget op i billig gulvarbejde, kvalitet og fornuftige priser. For at opnå et tilfredsstillende resultat, udfører vi til stadighed et omhyggeligt og kvalitetsbevidst stykke gulvarbejde.

Nye trægulve er med til at danne et solidt indtryk af privatboligen. Der findes mange muligheder inden for parket og plankegulve, hvor du kan du vælge iblandt talrige forskellige modeller og typer.

Afhøvling, afslibning og reparation af skader på

Pasning og pleje af trægulve giver din bolig nyt liv, og herudover forlænger det gulvets levetid. Før vi udfører et stykke gulvarbejde gulvarbejde, foretages en grundig evaluering af gulvets stand. Kan dit gulv ikkeslibes eller forskønnes på anden måde, er en gulvafhøvling den eneste gode løsning. Men i i reglen er en gulvafslibning nok. Ifald du ønsker et helt nyt trægulv i boligen, er der flere forskellige gulvtyper og træsorter at vælge imellem. Herefter står vi for Gulvlægning eller gulvmontering.

Vi efterkommer dine ønsker og forventninger

Er du usikker på, hvad der er den rigtige overflade løsning i din bolig, giver vi forslag og gulvinspiration. Ved alle typer renovering af trægulve tager vi flere hensyn, til fx.:

 • Tykkelse
 • Størrelsen
 • Robusthed
 • Holdbarhed

med baggrund i dine behov, ønsker samt forventninger og krav.

Inden du bestemmer dig for, om vi skal være dit foretrukne gulvfirma og leverandør af et professionelt stykke gulvarbejde, så kontakt vore dygtige gulvfolk for en snak og få en rigtig konkurrencedygtig pris.

Gulvfirma

Gulvfirma realiserer alle former for gulvafslibning, afhøvling og behandling af parketgulve. Ring eller skriv gerne til vores gulvvirksomhed og flinke gulvmand for en lille snak om dine drømme og forventninger til det nyafslebet plankegulv. Som professionel gulvfirma, lytter vi til dig og sammensætter en overflademulighed som gengiver dit ønske. Herefter vil vores gulvsliber trylle og give dig en overfladeløsning som du kun kan blive glad for.

Hvad forstås ved et gulvfirma?

Kvaliteten af vores gulvrenovering kan til eksempel ses på antallet af stamkunder, som vender tilbage igen og igen. Vore flinke gulvmænd udfører derfor en enestående god gulvservice med kompetent gulvrådgivning og gulvvejledning. Derved får alle vore kunder den bedste gulvservice og et nyrenoveret trægulv i tiptop kvalitet.

Hvordan finder jeg et godt gulvfirma?

Forskellige typer afhøvling af trægulve tilbydes af os, – din lokale gulvpartner. Herunder:

 • gulvpudsning
 • afslibning af bordplade
 • gulvudskiftning
 • afhøvling og lakering af gulve
 • afslibning af lamelgulve

Dialog om dine plankegulve eller parket gavner et fint samarbejde, som tager udgangspunkt i dine ønsker og behov . Siden laves slibningen af trægulve som aftalt efter dine ønsker og drømme. Vi Kører i Aarhus, Odense og København samt resten af danmark samt kan tilslutte sig med kort varsel.

Kan gør-det-selv slibning tilrådes?

Gulvbehandling, gulvafhøvling og afslibning kan foretages personligt selv, selvom brugen af et professionelt gulvfirma giver veludført gulvbearbejdning. En gulvvirksomhed som vores, har rutinerede gulvslibere med kompetence og rutine. Her benyttes kun de rette gulvmaskiner og produkter med bedste kvalitet til følge. Tag kontakt til os og undgå, at dit selvgjort projekt ender galt. Vi har rutinerede specialister til at føre de store og kraftfulde maskiner til gulvafslibning. Gulvmaskiner som kan beskadige trægulvet ved fejlmanøvrering. Afslibning af trægulve, gulvservice og gulvlægning er et svært profession, og udføres derfor bedst af en professionel gulvmand.

Hvorfor benytte et gulvfirma?

Gulvafslibning og gulvafhøvling som foretages af en professionel gulvfagmand er din sikkerhed for velgjort gulvrenovering. De stor gulvslibemaskiner skal navigeres nøjagtigt og tilpasses gulvets beskaffenhed. Afslibningen foretages med sandpapir og består af en række afslibninger. Der startes med en grov sandpapir som løbende udskiftes til finere og finere. Når den tilendebringende sandpapir har været anvendt er trægulvet klar til en overfladebehandling med sæbe, voks, hvid lak, hvid lud, hvid olie eller bejdse. Afslibningen hedder også en fuldslibning og består af: let slibning, polering, grovslibning, mellemslibning. Selvgjort slibning af trægulve foretages ved leje af gulvslibemaskine eller gulvsliber leje. Leje af maskine til gulvafslibning kan foretages hos farvehandlere og byggemarkeder landet over. Det er udlejningsmaskiner som ofte er misligeholdte som følge af ukyndige kunders brug samt anvendelse på forskellige materialer. Gulvslibemaskiner, hvor valsen ikke er plan, ødelægger gulvet. Ved at benytte et professionelt gulvfirma holdes et højt kvalitetsniveau hver gang, og arbejdet udføres altid fejlfri.

Lak

Lakering og lak benyttes til lukning af gulvoverfladen så der skabes en solid og pæn finish. Lak forsegler gulvfladen på træet, hvilket giver en meget let gulvrengøring samt gulvvedligeholdelse.

Lak og laktyper?

Normalt bruges 2 lag vandbaseret gulvlak. Ønskes mere slidstyrke kan 3 lag lakering eller en 2-komponent lak vælges. Lakbehandling med gulvlak holder sagtens i mange år førend den store genlakering er nødvendigt. Ring til os for mere orientering om lakbehandling og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lak fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder halvblank, højglans, silkemat, halvmat, mat og ultramat. Blank lak vælges yderst sjældent nu om dage, mens mat lakering er populær som aldrig før. Ifald jeg er i tvivl om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende gulvlak. Syrehærdende gulvlak er spritbaseret eller terpentinbaseret og af den grund sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således bruges kun vandbaseret lak idag, idet holdbarheden og slidstyrken overfor almen slitage er meget kraftig.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakoverflade forsegler og lukker gulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag boliglak der anvendes, des mere lukket og stærk bliver overfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret parketgulv eller plankegulv, idet lakering er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan gulvlak genbehandles?

En lakbehandlet gulvoverflade kan re-lakeres, hvilket skal laves inden lakendlingen gennemslides. Der laves en let slibning, så der lakeres ovenpå den nuværende boliglak. Denne metode fjerner ikke ridser, hakker og misfarvninger, men har alene til sigte at opgradere gulvfladen.

Hvad er hvid lakbehandling?

Nogle kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er topmoderne og kan således tilrådes, såfremt der ønskes et lyst plankegulv eller parketgulv med en hvidlig patina. Det er en hot overflade mulighed som en hel del gerne vil have.

Almindelige overfladebehandlinger af parket?

Olie, sæbe, lud og voks er alle gode alternativer til lakbehandling. En gulvbehandling må afpasses til det enkelte massive bræddegulv og tilpasses kundens drømme og krav.

Lud

Ludning og lud er en teknik som frembringer et smukt, naturligt og lyst look og patina. Ludning og lud beskytter ikke gulvet mod brug. Af den grund må der efterfølgende tildeles en stærk overfladebehandling oven på ludbehandlingen, herunder hvid lak, sæbe, voks, hvid lud, hvid olie og almindelig lud, lak, olie. Vi benytter producenter som:

 • Faxe
 • TripTrap

Hvad forstår man ved lud og ludning?

Lud og ludning benyttes til gå uden om den traditionelle gule forskel på lyse parketgulve og plankegulve. Ludbehadnling er en kemi som modarbejder træets ægte garvesyre samt dermed afværger gulning. Så overtager du et parketgulv eller plankegulv med den moderne lyse tone.

Hvad for en efterbehandling kan tilrådes sammen med lud?

Slibning og overfladebehandling af gulve kan give anderledes udtryk afhængig af træsort, træets tilstand og gulvtype. Især ludbehandlede trægulve fremviser diverse farvenuance bestemmes af mængden af træets garvesyre. Mørke gulve kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvvedligeholdelse og gulvpleje?

Hvis et ludbehandlet gulv ’skrubbes’ så farvenuancen og ludningen forsvinder, skal selve parketgulvet og plankegulvet letslibes og påføres en ny omgang. Daglig rengøring er støvsugning plus gulvvask udført efter behov. Der bruges en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et gammelt husråd, som vi med fornøjelse bringer videre til dig. Med sæbespåner fås den efterspurgte hvidgrålige patina og udseende, der er oppe i tiden nu.

Alternative overflader til hvid lud og natur lud?

Forudsat du er på udkig efter et lyst trægulv i hjemmet, så ring til os. Vi tilbyder gulvvejledning, gulvinspiration og gulvrådgivning og en fortrinlig service, så du opnår den optimale overflade mulighed. Som gulvmand ved vi alt om parketgulve og vi lytter til dine krav og forventninger til det nyafslebne massive bræddegulv, og meddeler dig om sæbebehandling, vedligeholdelse og tørretid. Alternative overfladebehandlinger er hvid olie og hvid lak, som giver en prægtig, hvid nuance. Vi foreslår ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede trægulve?

Som bemærket må man ikke ’skrubbe’ eller fjerne ludden i gulvet. Ifald der kommer pletter af rødvin, blod, kaffe, te eller andet på gulvet, er praksis at bruge en ‘pletfjerner’ til dette formål.

Olie

Olie og oliering af parket og plankegulve tilbydes til en acceptabel pris. Denne overfladebehandling giver træets porer en nydelig nuance og er meget på mode på både lyse og mørke gulve af træ. Olie som efterbehandling benævnes også gulvolie ikke at forveksle med andre olietyper.

Olie og oliebehandling af parket og plankegulve?

Er dit gulv blevet slidt og den egentlige kolorit mistet? Så er en ny oliebehandling påkrævet. Gulvet mættes med en hærdende olie som er slidstærk, modstandsdygtig, let at rengøre samt pæn at opleve. som helhed en rigtig effektiv gulvbehandling som er yndet.

Gulvolie til plankegulve eller parketgulve

Gulvolie giver træet dybde selv om træsorten er lys eller mørk. Åretegninger og former i træet markeres og bliver yderligere karakteristisk. Oliering benyttes endog på ordplader af træ i køkkener hvor der tabes fedtstof, hvilket viser at det er en rigtig udmærket ny overflade.

Oliering og oliebehandling af plankegulve eller parketgulve?

Olie giver lyse træsorter en lidt honning agtig farve, der er meget fin. Ved hjælp af olie får du et pænt og naturligt parketgulv, der vil fremstå rustikt og tørt. Olierede parketgulve kan poleres samt blive blank, om ønsket.

Hvid olie med hvidpigment?

Hvid oliering hedder også for hvidpigmenteret olie. Olie kan fås uden og med hvidpigmentering. Hvidpigmenteret oliebehandling er en overordentlig fordelagtig efterbehandling, der passer perfekt til et nyafslebet lyst massivt bræddegulv. Lyse træsorter som ask, eg, bøg og fyr får den efterspurgte lys grå-hvidlige tone som et sandskuret parket eller plankegulv.

Gør-det-selv efterbehandling

Oliebehandling kan udføres som gør-det-selv gulvarbejde eller af en professionel håndværker. Vi har stor viden og kompetence indenfor oliebehandling og oliering og kan også hjælpe dig og dine gulve. Ved hjælp af billige gulvafslibning priser, er vi en overordentlig konkurrencedygtig gulvpartner. Her er du sikker på hånværksmæssigt korrekt gulvarbejde.

Daglig rengøring af oliebehandlet plankegulv eller parketgulv

Et olieret gulv må vaskes så lidt som muligt, kun nøjes med støvsugning. Når det bliver snavset anvendes en gulvsæbe til oliebehandlede parket og plankegulve.

Voks

Gulvvoks og voksbehandling af træ og gulve har været praktiseret som en uvæsentlig ny overflade i de sidste talrige år. I gamle dage benyttede man jævnligt bonevoks som overflade idet valgmuligheder som oliering og lak ikke fandtes på dette tidspunkt. Overfladen gav et stort arbejde med den løbende pasning og pleje.

Hvad er Gulvvoks og voks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive blank som et spejl. Gulvvoks anvendes ikke kun på parket- eller plankegulve men også andre typer gulve, såsom linoleum, natursten ol.

Hvad er bonede parketgulve og plankegulve?

Voksning er en overfladebehandling der forlanger ubeskrivelig meget arbejde. Den polerede og kønne overflade fås ved boning med en high speed buffer, en poleringsmaskine som opvarmer voksen med ekstrem høj poleringshastighed. Ved jævnlig vedligeholdelse anvendes almindelig gulvpolering. High Speed polering benyttes som interval pasning og pleje.

Buffer maskine og voksning?

En buffer er en højhastigheds blanknings, der er meget virksom og tidskrævende. De polerede gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffer maskinen opvarmer voksen, som herefter poleres blank. Denne metodik giver en modstandsdygtig, blank og rengøringsvenlig gulvoverflade.

Gulvvoks og voksbehandling

Voksbehandling og boning stiller store krav og er meget tidskrævende. Denne gulvbehandling udføres i reglen kun på ejendomme med ansatte eller tjenestefolk med erfaring og viden indenfor denne manøvre, herunder på godser, slotte og herregårde. Dette ualmindelige virkefelt er nærmest i glemmebogen og på markant tilbagegang.

Hvad er ludbehandling og ludvoks?

Ludbehandling benyttes derudover ved voks og voksbehandling. Her påføres træet en ludvoks der skaber en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri gulvflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er desuden en overflade som sjældent benyttes, men er god til naturlige og lyse plankegulve og parket.

Alternativer til gulvvoks og voksning

Olie og gulvlak er gode alternativer til voks og voksning. Her henholdsvis mættes træet med hærdende olie eller forsegles med lak. Begge disse gulvbehandlinger kan desuden blankes op og poleres.

Skriv, mail eller ring gerne for yderligere facts om voksbehandlede plankegulve eller parketgulve.

Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af parket og plankegulve tilbydes. I fald du ønsker et nydeligt pankegulv eller parket med et naturligt look, er gulvsæbe en effektiv overflade mulighed. Lud og ludbehandling sammensættes sagtens med gulvsæbe og sæbebehandling, for et lyst udseende. Trægulvet vaskes systematisk, så den beskyttende løsning vedligeholdes, helst én gang om ugen.

Hvordan udføres sæbebehandling?

Til sæbebehandling af parket anvendes en gulvsæbe, som er bestemt til gulvvask. Enten som færdigblandet gulvvask eller som sæbespåner der udrøres i kuldslået vand. På nyslebne og ubehandlede gulve benyttes en ekstra tyk sæbeblanding indtil trægulvet er grundmættet med sæbevask. Et pankegulv eller parket som sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 4 – 5 gange vask. Træet skal være godt tørt imellem hver sæbebehandling. Benyt anvisningerne på bøtten og vær særligt opmærksom på tørretid, vaskeretning samt blandingsforhold.

Gulvsæbe eller sæbe?

Behandlingen anvendes på ubehandlede og ludbehandlede parketgulve og plankegulve. Fordelen ved ludning af gulve af træ, er at gulvet ikke misfarves og gulnes. Dersom du ønsker et naturligt og lyst pankegulv eller parket, kan vask med gulvsæbe eller sæbespåner tilrådes.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask bruges en sæbe der er beregnet til trægulve og træ. Sæbe til gulvvask er tyktflydende med en række forskellige funktioner. Herimellem at rengøre gulvet og beskytte træet. Der findes færdigblandet sæbebehandling fra f.eks. Faxe, Trip Trap, Faxe og mange andre. Benyt håndvarmt vand fordi varmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Natur sæbe eller hvid sæbe?

Sæbe findes som som natur eller hvid. Farven på plankegulvet eller parketgulvet kan justeres ned eller op afhængig af træsæben som anvendes. Ønskes derimod en lys patina og look bruges den hvide gulvvask.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været benyttet som efterbehandling i mange hundrede år. Ønskes det rustikke, naturlige og sandskurede udseende, er sæbevask den rette overfladebehandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din fagmand til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved gulvvask med gulvsæbe, følges vaskeanvisningen på gulvsæbens emballage. Kontakt os gerne hvis du er i tvivl.

Gulvbehandling

Gulvbehandling betegnes også efterbehandling eller overfladebehandling af parket. Den benyttes til at bevare en nyslebet overflade, samt give det et flot og nyt udseende og patina. Vi er mester i gulvbehandling og kan finde den rette løsning til dit trægulv og dig. Skriv eller ring til os for en snak om dine trægulve samt muligheder.

Hvilken behandling skal jeg give dit trægulv?

Du kan vælge mellem sæbe, olie, lud eller voks som overflade til dit nye eller nyslebne Parket- eller plankegulv? Se her, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige metoder, og se, hvordan vi gør. I fald du i samarbejde med gulvfirmaet vælger gulvbehandling kan man tage hensyn til:

 • Look og patina
 • Slidstyrke
 • Vask og støvsugning
 • Pleje og pasning

De mest normale typer overfladebehandling er lak, sæbe, olie eller voks. Disse kan fås enten som hvide eller natur. Hvid sæbe, hvid lak og hvid olie er gode efterbehandlinger.

Hvorfor skal vi efterbehandle trægulve?

Et ubearbejdet trægulv kan hurtigt blive plettet af væske, slid og snavs. En behandling beskytter trægulvet mod disse ting, gør det nemmere at holde rent og giver dig mulighed for at vælge, hvilket udseende dit gulv skal have.

Hvor ofte må du efterbehandle hjemmets trægulv?

Hyppigheden af gulvbehandling bestemmes af trægulvets brug samt pleje, vedligeholdelse og rengøring. Gulvet må tit vaskes og støvsuges med rengørings- og plejemidler, der matcher gulvtypen – som udgangspunkt en gang om ugen. Læs mere om det her.

Hvad skal du overveje, når du vælger overfladebehandling?

Når du skal vælge efterbehandling til dit gulv, bør du tage hensyn til:

 • Hvor meget slid og brug der er på gulvet, tærskler, trappetrin og andre steder. Trappetrin slides eksempelvis hurtigere end parket.
 • Hvilken træsort trægulvet er udført i.
 • Hvilket ydre du ønsker, at trægulvet skal have.
 • Uanset hvilken overflade du vælger, må fremstillerens vejledninger følges detaljeret for at opnå et korrekt og uopslideligt resultat.

Lud og ludbehandling af gulve

Hvis dit pankegulv eller parket er ny afslebet, vil det fremtræde lyst og naturligt . For at bevare det lyse og billedskønne patina, skal der påføres en ludbehandling. Lud og ludbehandling hindre træets naturlige gulning og kan foreslås til alle lyse gulve.

Ludbehandlingen kan ikke stå alene som gulvbehandling, idet lud ikke beskytter træet. Derved danner ludbehandling kun forudsætning for lak, olie eller sæbe.

Fordele ved ludbehandling og lud er, at træet får det top moderne grå hvidlige og lyse sandskurede look og patina.

Rengøring foretages med hvidsæbe eller natursæbe. Sæbespåner giver det mest naturlige og rustikke look, og kan helt klart anbefales.

Sæbe og sæbebehandling af gulv med en tyktflydende gulvsæbe

Ifald du har et rustikt, slidt og gammelt massivt plankegulv, er sæbebehandling en rigtig god overflade løsning. Det giver en pæn, naturlig overflade på et nyafslebet gulv. Sæben giver en slidstærk og robust gulvoverflade, der er nem at rengøre, vedligeholde og pleje. Normalt påføres der først en ludbehandling, hvor efter træet mættes med gulvsæben.

Sæbe og sæbebehandling har været praktiseret som gulvbehandling i mange hundrede år, og giver et naturligt smukt patina. Det fordre dog ofte gulvvask, og er ikke så holdbar og slidstærk som oliebehadnling og lakering.

Når gulvet er afslebet påføres en lud og ludbehandling. Herefter mættes træet med en tyktflydende gulvsæbe, herunder færdigblandede sæber (natur sæbe – hvid sæbe) eller sæbespåner. Disse fås med og uden hvidpigment og kan købes hos supermarkeder, byggemarkeder og farvehandlere.

Fordele: Et sæbebehandlet plankegulv har især den fordel, at mærker og hakker i træet vil ’rejse’ sig endnu engang ved gulvvask. Herpå bliver gulvet som nyt igen.

Gulvvask foretages med en gulvsæbe for at træet når som helst er sæbemættet. Et nyafslebet og nybehandlet trægulv vaskes optil 5 gange med en ekstra fed sæbeblanding inden benyttelse. Normal vedligeholdelse med almindelig tørmopning eller støvsugning. brug aldrig affedtende rengøringsmidler såsom sulfo.

Olie og Oliebehandling af trægulv med gulvolie

Påtænker du at overfladebehandle dit trægulv med olie, vil håndværkeren bruge hærdende olie. Hærdende olie er tilsat en hærder, som får olien til tørre hurtigt med en hård og slidstærk overflade. Hærdende olie fås med og uden hvidpigment.

Olie frembringer træet en flot, dyb og honningfarvet overfladebehandling. Hvidolie giver træet det eftertragtede og smukke udseende, hvor naturolien udståler en varm lød.

Den hvidpigmenterede olie bruges på ludbehandlede lyse trægulve, for at styrke den hvide patina. Gulvolie giver træet en billedskøn mat og rustik overflade, som er relativ modstandsdygtig over for slid og snavs.

Oliebehandlingen danner en meget slidstærk gulvflade, der er let at opfriske og vedligeholde på områder med meget brug og slid, bl.a. rundt om spisebordet og gangbaner. Få en snak med din fagmand eller os, så er du sikker på at få den rette oliering til dit trægulv.

Fordele ved oliebehandling er, at ridser og hakker let kan fjernes ved damp eller fugt. Dermed rejser træet sig, og ridserne forsvinder med et trylleslag.

Rengøring udføres bedst med en sæbe som er beregnet til oliebehandlede plankegulve eller parket. Dette er en 3-i-én gulvsæbe som både vedligeholder, plejer og rengør ved hver gulvvask. Derfor er re-oliering ikke nødvendigt.

Lak og lakering af trægulv med boliglak

Gulvlak frembringer en modstandsdygtig gulvoverflade i blank, halvblank eller mat efter ønske. Lak er nem at rengøre og kan vedligeholdes med ny lakering inden det gamle laklag slides væk. Et lakeret gulv kan normalt holde i en hel del år, inden det er nødvendigt at genlakere.

Hvor mange år et lakeret gulv holder, betinges af sliddet samt hvilken type gulvlak der er anvendt. Et lakbehandlet trægulv er forholdsvis modstandsdygtigt over for tilsmudsning og fugt , men vand og spildte væsker bør dog tørres bort. Indenfor de senere år er der sket en stor udvikling indenfor lak og lakering af trægulve. Alle håndværkere benytter vandbaseret lak som er miljøvenlig, slidstærk og mat.

Fordelen ved lakbehandling er, at man får en meget robust gulvflade, som er nem at rengøre, pleje og vedligeholde.

Rengøring foretages bedst med et universalt, ph-neutralt rengøringsmiddel, med en hårdt opvredet klud eller moppe og så lidt vand som overhovedet muligt.

Maling af trægulv med epoxy eller alkyd

Ikke mange vil male et nyafslebet eller nyt trægulv, eftersom træets naturlige spil og farve dermed forsvinder. Til gamle, lakerede eller meget skadede trægulve kan maling være en praktisk og smuk overflademulighed.

Til trægulve med normal slid, fx i stuen eller soveværelset, kan du vælge en alkyd. Epoxy maling har større slidstyrke og tåler vandpåvirkning og er derfor bedre til f.eks et køkken eller vådrum.