Gulvafhøvling

Gulvafhøvling af trægulve går i dybden af træet og skaber en jævn og ensartet overflade. Selv skæve gulve og gulve med bølger kan rettes op og blive som nye. Afhøvling af trægulve udføres med en stor gulvhøvl som kun en gulvfagmand kan håndtere og bruge. Gulvafhøvling i ukyndiges hænder kan givet gulvet fatale skader.

Viden om afhøvling af gulve

Ved afhøvling af trægulve bliver der taget mere af gulvets overflade end ved en gulvafslibning. Gulvafhøvling fjerner dybe hakker og ridser i trægulve og planer gulvet såfremt der er skævheder eller niveauforskelle. En afhøvling af trægulve fjerner mellem 3-4 mm af træets overflade og giver et jævnt og pænt trægulv. Som efter en gulvafslibning kan påføres en gulvbehandling med:

  • Bejdsning
  • Ludbehandling
  • Oliebehandling
  • Voksbehandling
  • Sæbebehandling
  • Lakering

En Gulvafhøvling stiller store krav til gulvet

Da selve gulvafhøvlingen aftager meget af træet, er det vigtigt, at gulvet kan tåle gulvbehandlingen. Ikke alle trægulve kan afhøvles, idet der skal være nok træ at afhøvle af. Afhøvling foretages kun på bløde træsorter som fyr, graneller lærk. Massive plankegulve skal være meget meget medtaget og hærget for at en afhøvling ikke kan gøre dem pæne. Så hvis du har givet op og besluttet dig for at udskifte dit trægulv, så kontakt lige en gulvmand for en vurdering af gulvets beskaffenhed. Du vil højest sandsynligt blive glædeligt overrasket,idet en afhøvling forvandler dit gulv med en ny og smuk overflade.

Gulvafslibning i stedet for gulvafhøvling

I langt de fleste tilfælde er der ingen grund til en gulvafhøvling, for her er en gulvafslibning rigelig. Gulvafslibning fjerner mindre af selve træet end afhøvling, og ved almindelig slidtage og småridser er det nok. Vi benytter kun professionelle maskiner og vore gulvslibere har ekspertise i gulvafslibning, gulvafhøvling og gulvbehandling af trægulve, hvilket sikrer dig et godt resultat mange år frem i tiden. Om der skal bruges en afhøvling eller en gulvafslibning vurderes af gulvmanden, og han har de fornødne maskiner til begge typer forbehandling. For en gulvmand er brugen af den ene eller den anden metode blot en detalje, – ganske vis er  afhøvling en meget tidskrævende proces og derfor også en dyrere pris.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *