Afslibning af dørtrin

Afslibning af dørtrin udføres ofte i forbindelse med en gulvafslibning. Det giver den bedste helhed når dørtrinene også afslibes når boligens trægulv har fået en omgang. Er dine dørtrin slidte og grimme? så lad din gulvmand afslibe dem så de får den samme behanlding og udseende som resten af gulvet.

Hvad er dørtrin?

Dørtrin er en rumadskiller som sidder i bunden af dørkarmene. I en del nyere boliger går trægulvene ud i et hvor rummene ikke er delt som følge af dørtrin. De har flere forskellige funktioner, men ofte er det for at dække det gab som altid er i bunden af en dør, imellem gulvet og undersiden af døren. Dørtrinet følger som regel med i nybyggerier når dørkarme og dørgerikter isættes. Dørtrin kaldes også en dørtærskel og har en medvirkende effekt til at undgå træk.

Kært barn har mange navne

Et dørtrin kaldes flere forskellige ting, hvor jeg blot kan nævne ‘bundstykke’ og ‘dørtærskel’. Eller blot ‘tærskel’. Såfremt der er trapper og trappetrin i boligen vil de ofte blive afslebet og efterbehandlet sammen med dørtrinene.

Afslibning af dørtrin

Et dørtrin er meget udsat der hvor det ligger og får mange spark og andet i løbet af en dag. Derfor skal et dørtrin være udført i en ekstra stærk træsort for ikke at blive slidt for hurtigt. Derfor benyttes ofte den hårdeste træsort vi har i Danmark og skandinavien, nemlig eg og egetræ. Du har nok studset over hvorfor dine dørtrin er udført i en anden træsort end dine trægulve, men det er der nu en logisk forklaring på.

Professionel og målrettet gulvbehandling

Som specialist og fagmand indenfor gulvafslibning arbejder vi meget målrettet med behandling af gulve, trappetrin og dørtrin. Og til efter efterbehandling kan der benyttes de samme typer af gulvbehandling som benyttes til overfladebehandling af trægulve. Det vil sige behandling med olie, lak, lud, voks eller sæbe, men som sagt tilpasses efterbehandlingen altid til trægulvet som omgiver døren. Hvilken behandling der er bedst til at beskytte træet kan diskutteres, men lak og lakering er altid en god behandingsløsning og en slidstærk løsning.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *